V soboto, 18. junija 2022, je bila v Unionski dvorani Grand Hotela Union v Ljubljani slavnostna podelitev nagrad za državna tekmovanja iz matematike, fizike in astronomije z naslovom »Bistroumi 2022«, ki jo organizira Društvo matematikov, fizikov in astronomov (DMFA) Slovenije. Udeležence sta pozdravila predsednica DMFA prof. dr. Nežka Mramor Kosta in državni sekretar na MIZŠ prof. dr. Darjo Felda. Podelitev, ki jo je vodil športni novinar Tomaž Hudomalj, sta popestrili umetniško in znanstveno obarvani odrski točki ter odrski intervjuji, razglasili pa so tudi slovenske ekipe za letošnja mednarodna tekmovanja za srednješolce iz matematike, fizike, astronomije in ekonomije.

Na prireditev so bili vabljeni vsi učenci in dijaki ter njihovi mentorji, ki so na državnem tekmovanju v šolskem letu 2021/22 osvojili nagrado (ali pohvalo). Tako so 167 tekmovalcem in tekmovalkam podelili 196 nagrad in pohval za 19 različnih tekmovanj, na katerih je sodelovalo skupaj 117.839 tekmovalcev iz 704 šol in so skupaj prejeli 709 zlatih priznanj.

Vabilo na podelitev sta prejela tudi naša zlata sedmošolca, ki sta osvojila prvo mesto in s tem prvo  nagrado. To sta Aleksej Lutar, ki je tekmoval v znanju astronomije UTRINEK, in Klemen Vitez Pivar za največje osvojeno število točk v državi na dosedanjih tekmovanjih in je s tem pridobil priznanje Diamantna kresnička. Več o podelitvi nagrad v besedi in sliki na spletni strani DMFA:

https://www.dmfa.si/ODrustvu/NovicaPrikaz.aspx?itemid=591

Iskrene čestitke prejemnikoma nagrade in priznanja.

Mentorica tekmovanja iz astronomije Stanka Rajnar,
mentor tekmovanja Kresnička Matej Žalig

Dostopnost