Skoči na glavno vsebino
(02) 541 31 00

Od 23. do 25. 9. 2016 poteka v Murski Soboti 21. srečanje slovenskih mladinskih pisateljev Oko besede.
Vsakoletna stalnica literarnega srečanja so obiski pisateljev na pomurskih osnovnih in srednjih šolah. Na naši šoli smo teh obiskov vedno veseli, saj je to edinstvena priložnost, da učenci spoznavajo slovensko mladinsko književnost, delo pisatelja in njegovo ustvarjanje. Hkrati je odlična promocija branja.
Danes nas je obiskala pisateljica Aksinja Kermauner, ki ustvarja knjige za slepe in slabovidne otroke oz. se v svojih knjigah dotika drugačnosti.
Ogledali smo si njeno prvo pesniško zbirko Ples pravljic, ki jo je izdala leta 1977, mladinska romana Berenikini kodri in Orionov meč ter prvo slovensko tipno slikanico Snežna roža iz leta 2005. Predstavila nam je knjige in učbenik, napisane v brajevi pisavi, pripomočke za pouk in vsakdanje življenje za slepe in slabovidne. Srečanje je bilo bogato in izredno poučno. Učenci so z velikim zanimanjem prisluhnili pisateljici, ki jim je zelo nazorno približala svet slepih in slabovidnih.
Literarno srečanje Oko besede se bo končalo v nedeljo, 25. 9. 2016, s podelitvijo večernice, nagrade za najboljše mladinsko literarno delo minulega leta, ki bo letos prvič potekalo v neposrednem prenosu na 1. programu RTV Slovenija ob 21. uri. Vabljeni k ogledu!

Cvetka Rengeo, šolska knjižničarka

okobesede

Dostopnost