Skoči na glavno vsebino
(02) 541 31 00

V sredo, 22. maja 2024, smo otvorili razstavo ob zaključku dveh pomembnih projektov: projekta Zapestnice prijateljstva (mentorica Janja Žalik Jerebič) in 1. malega tabora likovnih ustvarjalcev OŠ Beltinci (mentorica: Maša Mlinarič).

Program odprtja razstave so pripravili učenci Leo Jurman, Sofija Žižek, Taja Rebernik in Mia Horvat, pod mentorstvom učiteljice Jasmine Štaus Žižek.

Projekta sta se srečala nekje na polovici poti in prepletla ustvarjalnost, talent in kreativnost vseh sodelujočih. Mojstrovine, ki si jih lahko obiskovalci ogledajo, so nastale z namenom obogatitve in sprejemanja sveta in drugačnosti v njem. V današnjem hitrem tempu se nam včasih zdi, da velikokrat zmanjka časa za občudovanje lepote okrog nas. Zato so takšni dogodki priložnost, da se zavemo, kako pomembna je umetnost v našem življenju. Umetnost nas opominja na človečnost, na sanje in hrepenenje. Če želimo slišati, nam pripoveduje zgodbo o enakosti vseh ljudi.

Med sprehodom po razstavi je moč začutili, da si sredi razstave, ki nastavlja ogledalo človeškemu duhu in času, izražena pa je v različnih oblikah, materialih, barvah in teksturah. 

Vabljeni, da si ogledate projekta, da odkrijete raznolikost idej, talentov in pristopov, ki smo jih odprtih rok prinesli v razstavni prostor. Zapestnice, razstavljene na posebni mizi, si lahko vzamete za spomin; lahko pa tudi nekoga razveselite in mu zapestnico podarite.

Razstava bo na ogled do začetka meseca julija, vsak delovni dan med 8. in 15. uro, v gradu v Beltincih.

Dostopnost