Tudi letos je pod okriljem Turistične zveze Slovenije na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Radencih potekalo tekmovanje za Zlato kuhalnico.
V četrtek, 29. septembra 2022 je našo šolo na regijskem tekmovanju zastopala kuharska ekipa v sestavi Deja Baša, Katarina Gomboši, Hana Magdič in Julija Hozjan.
Pripravile so pravo gozdno pravljico: slastne raviole z nadevom iz čemaža, mletega mesa in jurčkov ter napitek iz šipkovega čaja z medom, jagodami in meto.
Po večmesečnih pripravah, v sklopu katerih so se urile v rezanju, gnetenju, praženju, kuhanju, nabiranju čemaža, sestavljanju receptov in predvsem timskem delu, se je trud poplačal, saj so osvojile zlato priznanje! Tekmovalkam iskrene čestitke za dosežen uspeh!
Z doseženim rezultatom so se uvrstile tudi na državno tekmovanje, ki bo potekalo 11. novembra v Laškem. Držite pesti!
Mentorica Majda Gjerek