Skoči na glavno vsebino
(02) 541 31 00

V Murski Soboti je od četrtka, 12. 9.  2024, do sobote, 14. 9. 2024 potekalo 29. srečanje slovenskih mladinskih pisateljev Oko besede, v okviru katerega poteka tudi podelitev večernice, nagrade za najboljše slovensko otroško in mladinsko izvirno literarno delo preteklega leta. Letos jo je prejela pisateljica Marjana Moškrič za mladinski roman Sneg, ki po mnenju žirije prinaša svež prispevek k slovenski mladinski književnosti v slovenskem literarnem prostoru. Roman je izšel pri založbi KUD Sodobnost International.

V okviru literarnega srečanja mnoge pomurske vrtce, osnovne in srednje šole obiskujejo mladinski pesniki in pisatelji. Na naši šoli so ti obiski že dolgo stalnica in priložnost, da učenci od blizu spoznajo literarne ustvarjalce in njihovo delo.

V petek, 13. 9. 2024, sta nas obiskali pisateljici Maša Ogrizek, ki  je predstavila svoje delo s poudarkom na fantastični pripovedi Lisičja luna, za katero je prejela tudi nagrado večernica za leto 2022, učencem 6. in 7. razreda, ter pisateljica Janja Plazar, ki se je srečala z učenci 3. razreda in jim predstavila svoja dela: Kamnožerji, Skrivni svet malih zverinic in prevod knjige Spoznaj mikrobe. Tretješolcem je predstavila tudi način dela, ki ga skupaj s pisateljico Aksinjo Kermauner opravljata za slepe in slabovidne.

Učenci so z zanimanjem sodelovali, srečanje s pisateljicama pa je posnela tudi RTV Slovenija in bo dogodek predstavila v oddaji Dnevnik na TV Slovenija, v petek, 13. 9. 2024, ob 19. uri.

Vsakoletno literarno srečanje, ki nam ga v septembru prinaša Oko besede, je vrhunski kulturni dogodek za življenje šolske knjižnice, popestritev pouka za naše učence, motivacija za branje in lep uvod v bralno sezono naše šolske knjižnice.

Cvetka Rengeo, šolska knjižničarka

Dostopnost