Skoči na glavno vsebino
(02) 541 31 00

Na predpraznično jutro, 7. februarja 2024, smo se družili ob otvoritvi razstave ilustracij iz knjige Čarna vrata, ki jo je pripravil naš učitelj Feri Poredoš. Feri se je sicer z ilustriranjem pravljic srečal že pred leti, tokrat pa je sam poskrbel tudi za vsebino zgodbe. Njegova prva samostojna knjiga nosi naslov ČARNA VRATA. Vsebina pravljice nas popelje v čarobni svet sestrice in bratca, Oje in Sekija, ter njune mačke Klare. Skozi čarobni hodnik jih palček Murko popelje v pravljični svet, kjer se morata bratec in sestrica odločiti med razkošnim življenjem na gradu in vrnitvijo v domačo vas k ljubečim staršem. Posebna vrednost knjige so vsekakor značilne ilustracije, ki prikazujejo motive prekmurskega okolja in vsebujejo številne natančno izrisane podrobnosti ter živahne barve.
Otvoritev razstave so popestrili še mladi deklamatorji pod vodstvom Andrejke Bojnec, druženje pa smo zaključili s sproščenim klepetom in druženjem z avtorjem.

Čaren dan na naši šoli
V torek, 7. februarja 2024, na dan pred slovenskim kulturnim praznikom, smo na šoli pripravili prav poseben tematski dan – ČAREN DAN.
Čaren oziroma čaroben dan je bil odlična priložnost za spodbujanje kreativnosti in domišljije naših učencev. S čarobnim dnem smo v učilnice prinesli pravljični svet, ki je popestril vsakodnevno rutino. Zabava in učenje nista nasprotujoča si pojma. Čaren dan je dokaz, da lahko pouk popestrimo z zabavnimi dejavnostmi, ki še vedno ohranjajo izobraževalno vrednost.
Dan smo pričeli z otvoritvijo razstave ilustracij iz knjige Čarna vrata, našega učitelja Ferija Poredoša. Knjiga je bila namreč povod za organizacijo tega tematskega dneva. Na galeriji smo pripravili čarobni kotiček, kjer si lahko obiskovalci izposodijo knjigo in se prepustijo domišljijskemu svetu, učenci in učitelji pa so se že več dni pripravljali na ta dan in so okrasili vrata v učilnice v čarobnem duhu. Tega dne smo se tudi oblekli “čarno”: čarobno, črno ali bleščeče. Na vsakem koraku so nas pričakovali čarobni detajli in nam pričarali čudovit dan.

Dostopnost