Skoči na glavno vsebino
(02) 541 31 00

Na predzadnji šolski dan, 23. junija 2022, nas je v okviru projekta PASCH in v sodelovanju s slovenskim Goethe Institutom obiskal nemški znanstvenik Joachim Hecker iz Nemčije s svojim znanstvenim šovom za otroke in mladino v nemškem jeziku kot zabavno povezavo naravoslovnih predmetov matematike, informatike, naravoslovja in tehnike (MINT) z nemščino.
Preživeli smo razburljiv dopoldan v dveh delih – ločeno za razredno in predmetno stopnjo – s številnimi zabavnimi in zanimivimi poskusi, pri katerih so seveda sodelovali naši učenci in se pri tem veliko naučili. Med drugim smo dobili odgovore, kako lahko poleti sneži, zakaj naš glas v videoposnetkih zveni povsem drugače, videli pasmo tudi gorečo knjigo in denarnico, ki pa nista zgoreli. Šov je prevajala Katja Bradač z Goethe Instituta Ljubljana.
Joachim Hecker je v Nemčiji študiral elektrotehniko, spremenil poklic in postal novinar. 25 let je delal kot urednik in bil prvi novinar pri Westdeutscher Rundfunk v Kölnu. Ob svojem delu je pričel mladim posredovati znanost na zelo praktičen in zabaven način. Po eni strani s šestimi otroškimi knjigami, podrugi z znanstvenimi oddajami, s katerimi nastopa doma in v tujini, zlasti za Goethe inštitute (v Argentini, Indiji, Jordaniji, Litvi, Pakistanu, Peruju, na Poljskem, v Rusiji, na Tajskem, Češkem in v ZDA) – tako v živo kotna spletu. Več o njem si lahko preberete na www.joachim-hecker.de.

Lidija Pelcl Mes

Dostopnost