Skoči na glavno vsebino
(02) 541 31 00

V četrtek, 16. junija, smo prvošolci skupaj s svojimi učitelji obiskali Čebelji gradič v Serdici na Goričkem. Sprejeli so nas prijazni lastniki. Za dobrodošlico smo se okrepčali z domačim jabolčnim sokom, nato smo v senci prostorne terase pojedli malico.

Opremljeni s čebelarskimi klobuki smo se fotografirali in spoznali čebeljo družino čisto od blizu, v čebelnjaku. Troti ne pičijo, zato smo njihove nožice lahko začutili na svojih dlaneh in si jih med sabo podajali. Okušali smo različne vrste medu, tako, da smo si ga sami namazali na kruh.

Z zanimanjem smo se sprehodili po kmetiji, prisluhnili ptičkom v kletkah in na prostem, opazovali žabe na lokvanjih, si ogledali živali v hlevu. Hranili smo zajčke. Dajali smo jim posušen kruh in sveže listje z vejic, ki smo jih natrgali. Zadovoljni zajčki so nam dovolili, da smo jih pestovali, božali in se z njim družili prav  v njihovem domu, zajčniku.

Vsak izmed nas je izdelal svečo iz čebeljega voska in si jo odnesel domov. Čas nam je tako hitro minil, da smo morali kar pohiteti, da nismo zamudili kosila v šoli!

Učenci in učitelji 1. razredov

Dostopnost