Skoči na glavno vsebino
(02) 541 31 00

V soboto, 8. 4. 2017, je na šoli potekala intenzivna delavnica debate. Naš gost je bil g. Miha Biderman, nekdanji debater GFML in debatni sodnik.

Popeljal nas je skozi Karl Popper debatni sistem, opozoril na pomen dobre organizacije dela, nas naučil sestaviti argumentacijsko močan in udaren govor, obrazložil naloge posameznih govorcev in podal skrivnosti sodniških ocenjevanj. Ob tem je opozoril na pomen pozornega poslušanja in delanja zapiskov, suverenega javnega nastopanja in neverbalnega komuniciranja. V drugem delu delavnice smo skušali poustvariti pravo tekmovalno vzdušje, saj smo debatirali na trditev »Volitve bi morale biti obvezne«, kar je tudi trditev bližajočega se državnega debatnega turnirja.

V debati se pokaže prava moč skupinskega duha, saj ni vse odvisno le od posameznika, medtem ko nam pridobljene veščine pomagajo tako pri šolskih obveznostih kot v življenju nasploh. Če ste odprti, komunikativni in vedoželjni, vabljeni, da se nam pridružite na tedenskih srečanjih debatnega kluba.

Neva Harc

Dostopnost