Skoči na glavno vsebino
(02) 541 31 00

Po vsem svetu, tudi v Sloveniji, se v aprilu vrstijo različne prireditve. Namen teh prireditev je spodbujanje branja, še zlasti pri mladih, da odkrijejo užitek ob branju in začutijo spoštovanje do vseh, ki so prispevali k socialnemu in kulturnemu napredku človeštva.

Mednarodna zveza za mladinsko književnost (IBBY) je 2. april, rojstni dan danskega pravljičarja Hansa C. Andersena, proglasila za mednarodni dan knjig za otroke, da bi na praznični način opozorila, kako zelo pomembno je branje za otrokov razvoj, in še posebej branje kakovostne mladinske literature. Za to so se odločili na mednarodnem kongresu IBBY v Ljubljani leta 1967. Od tedaj – torej že 50 let – vsako leto druga nacionalna sekcija pripravi plakat in poslanico, ki jo prevedemo vse sekcije in ob tem tudi vsaka država pripravi različne bralnospodbujevalne aktivnosti, prireditve.

Letos je poslanico in plakat pripravila Ruska sekcija IBBY. Poslanico je napisal slavni ruski pisatelj in pesnik Sergej Mahotin, plakat pa je ustvaril znani ruski umetnik Mihail Fjodorov.

Ogledate si ju lahko na povezavi: http://www.ibby.si/index.php/slo-ibby/predstavitev/278-poslanica-ob-mednarodnem-dnevu-knjig-za-otroke-2017

Tudi na naši šoli se bomo pridružili promoviranju knjige, branja in bralne kulture, in sicer od 3. do 25. 4. 2017.
Naše aktivnosti lahko spremljate na blogu šolske knjižnice: http://knjiznicaosbeltinci.blog.arnes.si/.

Želim si, da bi bila naša knjižnica vedno prostor srečevanja, znanja in kulture, zato prijazno vabljeni! Veselim se vašega obiska!

Cvetka Rengeo, šolska knjižničarka

Dostopnost