Skoči na glavno vsebino
(02) 541 31 00

V sredo, 21. septembra 2022, ob Evropskem tednu mobilnosti, smo z učenci 9. razredov izvedli tehnični dan z naslovom Dan brez avtomobila.

S kolesi smo se odpeljali v Ižakovce na Otok ljubezni, kjer so nas že pričakali trije gozdarji iz Zavoda za gozdove Murska Sobota. Ob njihovem spremstu in zanimivi razlagi smo se sprehodili po gozdni učni poti ob reki Muri. Zavod za turizem in kulturo Beltinci pa nam je omogočil ogled in vodenje v brežni hiši in na mlinu na Muri ter vožnjo z brodom.

Vsaka dejavnost po svoje je bila zanimiva izkušnja in doživetje. V sončnem dnevu na pragu jeseni pa je prav posebej bilo prijetno posedeti ob pripravljenem kurišču in “pajati” kruh, za kar je poskrbela šolska kuhinja. Ob tej priložnosti lepa hvala vsem, ki so prispevali svoj delež k temu, da smo preživeli lep dan dejavnosti.

Seveda pa ne moremo mimo žalostnega dogodka že na samem začetku poti, ki pa se je zato toliko bolj srečno končal. Ob kolesarski poti proti Ižakovcem smo v jarku našli malega mucka. Da je bil zelo glasen, prestrašen, premražen in še kaj, najbrž ni potrebno pudarjati. Seveda smo ga brez pomisleka vzeli s sabo, zavitega v toplo ruto. Takoj ob prihodu na otok se je vanj zaljubila gozdarka, gospa Simona, in mu ponudila svoj lastni dom. Kakšna sreča!

Zato prošnja vsem – NIKAR ne odlagajte živalskih mladičev in onemoglih živali v naravo, prepuščenih na milost in nemilost. Če jim ne morete zagotoviti varnega doma, jih oddajte v zavetišče. Zagotovo se bo našel kdo, ki jim bo z veseljem nudil varen dom.

Monika Žižek

Dostopnost