Skoči na glavno vsebino
(02) 541 31 00

Od 22. do 24. 9. 2022 je v Murski Soboti potekalo 27. srečanje slovenskih otroških in mladinskih pisateljev Oko besede, v okviru katerega poteka tudi podelitev večernice, nagrade za najboljšo otroško in mladinsko izvirno leposlovno delo. Letos jo je prejela Maša Ogrizek za knjigo Lisičja luna, knjigo je ilustrirala Tina Dobrajc.

V okviru literarnega srečanja nekatere pomurske vrtce, osnovne in srednje šole obiščejo avtorji, ki pišejo za otroke in mladino. Na naši šoli smo teh obiskov vedno veseli, saj je to enkratna priložnost, da učenci spoznavajo slovensko mladinsko književnost, delo pisateljev, pesnikov in prevajalcev ter njihovo ustvarjanje.

V petek, 23. 9. 2022, nas je obiskala prevajalka antične književnosti in pesnica Jelena Isak Kres. Učencem od 7. do 9. razreda, ki bodo letos tekmovali v znanju iz slovenščine za Cankarjevo priznanje, je predstavila svoje delo, kaj vse je našemu času podarila antika in zakaj se je dobro učiti staro grščino in spoznavati zgodbe iz tistih časov. Predstavila je nekaj
svojih prevodov, kot je npr. prevod Ezopove basni o zajcu in želvi in zakaj je dobro hiteti počasi.


Vsako leto znova se razveselimo septembrskega literarnega obiska na naši šoli, saj je to poseben kulturni dogodek za naše učence in življenje šolske knjižnice.

Cvetka Rengeo, šolska knjižničarka

Dostopnost