Skoči na glavno vsebino
(02) 541 31 00

Po vzoru nekaterih drugih občin, smo se tudi na naši šoli odločili, da spodbudimo župana občine Beltinci Marka Viraga, da za en dan odstopi svojo funkcijo mladim. Tako so 13. maja 2022 postali župani trije devetošolci: Marija Lucija Rengeo, Črt Hozjan in Luka Zver.

Učenci so že nekaj tednov zbirali ideje, predloge in vprašanja za župana med svojimi sošolci, vrstniki, domačimi in drugod. Tako so prišli na ta dogodek opremljeni z iztočnicami za pogovor.

Župan je učence sprejel že zjutraj v svoji pisarni. Tam so preživeli zanimivo dopoldne ob razpravljanju o problematiki v občini. Župan jim je kot prvim predstavil nekaj zanimivih projektov, ki jih občina načrtuje v prihodnosti. Med drugim jih je seznanil z idejami in načrtom izgradnje atletskega stadiona, preureditve prometne problematike v občini, razpravljali pa so tudi o stanovanjskih rešitvah, okoljskih vprašanjih in še veliko drugega. Učenci so spoznali kakšen je proces od podanega predloga do realizacije le-tega, s kakšnimi nalogami se srečuje župan s svojimi sodelavci, nasmejali pa so se tudi ob zanimivih anekdotah.

Marija Lucija, Črt in Luka so zaključili dan bogatejši za novo izkušnjo. Kdo ve, morda bo čez nekaj let ravno kdo izmed njih sedel na županski stolček.

Janja Žalik Jerebič

Dostopnost