Skoči na glavno vsebino
(02) 541 31 00

V mesecu septembru smo z učenci 7., 8. in 9. razreda v okviru ur izbirnega predmeta Likovno snovanje in sklopu projekta Popestrimo šolo obiskali Likovno kolonijo Izak, Lipovci.

Na ogled likovne kolonije, ki jo že 28. leto zapored organizira Aquila, društvo za napredek umetnosti Lipovci, smo se podali s kolesi.

Najprej smo prisluhnili sodelujočim umetnikom – tokrat so sodelovali le slovenski umetniki: slikarji Igor Banfi (Brezovica – Murska Sobota), Jana Dolenc (Tolmin), Milena Gregorčič (Ljubljana), Maša Mlinarič (Lipovci), Gregor Pratneker (Maribor) in kipar Mitja Stanek (Radenci).

Učenci so se seznanili z načinom dela posameznega umetnika, spoznali najrazličnejše možnosti likovnega izražanja, raznovrstnost likovnega materiala, pripomočkov in raznolikost tehnik ustvarjanja. Ogledali so si sam proces nastajanja umetnine – tako slikarske kot kiparske, na koncu pa so smo si še pobližje ogledali že končana dela.

V Lipovcih se lahko pohvalijo tudi z vedno večjim naborom umetniških skulptur, ki so jih na preteklih kolonijah ustvarili sodelujoči umetniki iz različnih koncev sveta. Z učenci smo se popeljali skozi Lipovce, si umetnine ogledali ob poti, na koncu pa naredili postojanko ob Vučji jami, kjer smo se sprehodili skozi pravi park skulptur.

Nekaj utrinkov smo ujeli v fotografski objektiv.

Mentorica Maša Mlinarič

Dostopnost