Skoči na glavno vsebino
(02) 541 31 00

Mednarodni projekt Naša mala knjižnica je že več kot desetletje namenjen spodbujanju branja in bralne pismenosti ter spoznavanju drugih kultur. Projekt, ki ga podpira Evropska komisija, je namenjen najmlajšim bralcem, od vrtca do 5. razreda osnovne šole.
Otroke skozi šolsko leto pospremi skrben izbor mladinske literature priznanih slovenskih in tujih avtorjev, v letošnjem šolskem letu 2019-2020 so to bile zanimive zgodbe v šestih izbranih knjigah iz Slovenije, Litve, Italije, Norveške in Estonije: Ida Mlakar Črnič: Tu blizu živi deklica, Jana Bauer: Ding dong zgodbe, Kestutis Kasparivičius: Kratke zgodbe, Alf Proysen: Čajna ženička, Susanne Mattiangeli: Učiteljica, Piret Raud: Prismuknjene zgodbe.
Tudi učenci OŠ Beltinci so se letos ponovno vključili v branje v Naši mali knjižnici. Čeprav je naše dejavnosti prekinila epidemija, so učenke, ki so vztrajale do konca, opravile večino predpisanih dejavnosti in tako 22. junija 2020 prejele bralno priznanje. To so: Zarja Vereš, Jana Bugar Glavač, Nuša Škafar in Lea Mikič iz 5. razreda.
Sodelovanje v bralnem projektu Naša mala knjižnica spodbuja branje in otroško ustvarjalnost ter razširja znanje o avtorjih in ilustratorjih. Želimo si, da se branju v Naši mali knjižnici v naslednjem šolskem letu pridruži več učencev kot letos.

Cvetka Rengeo, šolska knjižničarka

Dostopnost