Skoči na glavno vsebino
(02) 541 31 00

18. in 19. oktobra 2019 je Goethe institut Ljubljana za 16 naših osmo- in devetošolcev organiziral intenzivne delavnice v nemškem jeziku v hotelu Zarja na Pohorju. Delavnica je imela naslov Klimatske spremembe, ekologija in trajnostna naravnanost.

V prvem popoldnevu so se učenci najprej z Živo Lopatič iz PRAVIČNA TRGOVINA 3MUHE (https://www.pravicna-trgovina.si/projekti/pravicna-trgovina-3muhe) pogovarjali o fairtradu. Potem je Angela Žugič iz GI Ljubljana začela z uvodom k temi Klimatske spremembe, ekologija in trajnostna naravnanost – kaj je to?

Po večerji smo se vsi skupaj odpravili na nočni pohod na pohorski razgledni stolp.

Naslednji dan so učenci nadaljevali z delavnico Klimatske spremembe, ekologija in trajnostna naravnanost – kaj lahko storim jaz? Potem je Irena Čeh iz GI Ljubljana učencem predstavila upcycling. To pomeni, da iz starih in neuporabnih reči ustvariš nove. Tukaj se je pričela kreativna faza delavnice. Iz starih kosov oblačil, ki so jih učenci prinesli zraven, je nastalo veliko novih. Na koncu dneva so učenci za starše pripravili razstavo in prezentacijo njihovega dela in modno revijo. Na zaključni prireditvi se nam je pridružila tudi Katja Bradač iz GI Ljubljana. Vsi smo bili navdušeni, kaj vse nam je uspelo v tako kratkem času.

Lidija Pelcl Mes und Liljana Babič

Dostopnost