Skoči na glavno vsebino
(02) 541 31 00

V petek, 11. 10. 2019, smo se člani krožka z mentorico, člani Prekmurskega društva General Maister iz Murske Sobote, ki so bili organizatorji ekskurzije, in učenci iz OŠ Kapela, Tišina in Fokovci odpravili med naše vrstnike v Porabje.

Pot nas je vodila skozi Fokovce (malica) in Grad na Goričkem (ogled sedeža Krajinskega parka Goričko), do spomenika na Tromejniku.

Naša zelo pomembna postaja je bila na dvojezični OŠ Gornji Senik. Ob številnih nagovorih (ga. ravnateljica šole, konzulka Metka Lainšček, Klavdija Sedar, svetovalka za slovenski jezik, g. Ropoš, g. M. Farič) je sledilo srečanje z učenci šole in skupna domoznansko-kulturna prireditev.

Predstavili smo se s prekmurskimi pesmimi, izštevankami, zbadljivkami in otroškimi igrami. Zelo zadovoljni smo, ker so učenci iz Senika uživali ob našem programu, ga zelo pazljivo spremljali in se smejali ter vse to pa potrdili z močnim aplavzom. Veseli smo tega, saj smo se trudili, da smo govorili prekmursko, dovolj počasi in razločno, da so nas razumeli. Bilo je prijetno, tudi poučno – spoznali smo, kako se učijo oni, spoznali smo člane njihove FS.

Pot nas je potem vodila v Monošter v Slovenski kulturno-informacijski center, kjer nas je pozdravila predsednica Zveze Slovencev na Madžarskem ga. Kovač, ogledali pa smo si tudi film o Porabju.
V Števanovcih smo si ogledali muzej železne zavese in se zaustavili še ob Malem Triglavu v Andovcih. Na poti proti domu smo se ustavili še v Čepincih in si ogledali Graničarski muzej.

Ekskurzija je bila vsebinsko bogata, zelo dobro organizirana in do potankosti izpeljana, s čudovitim odnosom organizatorjev do otrok – članov ID Prekmurščina, zato najlepša hvala vsem iz Prekmurskega društva General Maister iz Murske Sobote.

Veselimo se ponovnega sodelovanja.

Valerij, Živa V., Lara, Larisa,Tjaša, Živa Z., Ines, Špela z učiteljico Jelko Breznik

Dostopnost