Skoči na glavno vsebino
(02) 541 31 00

Folklorniki Veseli Marki in DU Beltinci, predvsem pa njihov mešani pevski zbor, smo že “stari prijatelji”. 18. 5. 2019 smo skupaj odpotovali v sosednjo Hrvaško, v mesto Varaždin, kjer smo se udeležili srečanja nacionalnih manjšin. Na trgu pred občinsko zgradbo so potekali nastopi srbske, albanske, romske in bošnjaške manjšine ter nekaterih domačih skupin. Mi smo bili predstavniki Slovenije. Zanimanje obiskovalcev je bilo res veliko, vse so nagradili z aplavzi, skupaj z nastopajočimi peli in tudi plesali. K temu razpoloženju so se z veseljem priključili tudi naši folklorniki.
Člani društva upokojencev so pripravili čudovito stojnico z značilnostmi naše občine (izdelki iz slame, krep papirja, prospekti, ki predstavljajo naše kraje, drugimi ročnim deli, stojnico je krasil tudi pozvačin, ni pa manjkalo tudi kulinaričnih dobrot).
Vse to so folklorniki popestrili z zanimivim programom: s plesom, pesmijo, glasbo ter otroškimi igrami. Člani pevskega zbora so peli prekmurske pesmi, ob koncu pa smo vsi skupaj zapeli in zaigrali pesem Nocoj je lüšna noč.
Mlajši smo si ogledali staro jedro mesta, starejši pa z vodičko še nekatere druge znamenitosti mesta, ki nas je vse navdušilo.
Zadovoljni smo z “opravljenim delom.”

Jelka Breznik

Dostopnost