Skoči na glavno vsebino
(02) 541 31 00

V četrtek, 11. aprila 2019, smo se osmošolci skupaj z učiteljicami odpravili proti Podgorici in Ljubljani.
Najprej smo si ogledali Reaktorski center v Podgorici. Tamkajšnji zaposleni so nam predstavili zelo izčrpno samo energijo in seveda delovanje elektrarn. Po predavanju smo lahko eksperimentirali in se sprehodili po razstavi.
Pot smo nadaljevali proti središču Ljubljane. Obiskali smo Hišo eksperimentov, kjer smo preizkušali preko 60 eksperimentov, zraven pa se še nadvse zabavali. Bilo je zabavno, pa še zelo poučno!
Čas je bil neusmiljen, zato smo odhiteli proti Cankarjevemu domu. Tu nas je pričakala gospa vodička, ki nam je razkazala Gallusovo dvorano, ki je poimenovana po skladatelju Jacobu Gallusu. V njej smo si ogledali tudi druge največje orgle v Evropi. Potem smo se odpravili v Linhartovo dvorano, ki je druga največja dvorana v Cankarjevem domu. Linhart je napisal prvo slovensko komedijo Županova Micka. Kot tretjo smo si še ogledali dvorano pesnika Srečka Kosovela,kjer se vsako leto prireja Festival filmov.
Po ogledu smo bili že pošteno lačni, zato smo zavili v McDonalds na kosilo. Siti in zadovoljni smo se odpravili proti domu. Vrnili smo se polni novega znanja ter lepih spominov.

Teo Jerebic, 8.b

Dostopnost