Skoči na glavno vsebino
(02) 541 31 00

V soboto, 27. 10. 2018, je na OŠ Beltinci potekal edinstven dogodek, mednarodna konferenca z naslovom Dejavnosti razširjenega programa v sodobni šoli.

Konferenco sta s svojim nagovorom odprla Matejka Horvat, ravnateljica šole, in Milan Kerman, župan občine Beltinci. V kulturnem programu je nastopila folklorna skupina Veseli Marki OŠ Beltinci.

V 1. delu konference so sodelovali s svojim predavanji plenarni predavatelji iz petih držav: Slovenije, Češke, Madžarske, Italije in Belgije. Izkušnje s svojih šol so predstavili dr. Matej Forjan, dr. Renato Lukač, dr. Andreja Božič Horvat, Franc Čuš, Lidija Pelcl Mes, vsi iz Slovenije, dr. Cordula Hunold s Češke, Eva Pritscher z Madžarske, Jernej Šček iz Italije in Patrick Verhasselt iz Belgije.

V 2. delu je v 10 delavnicah več kot 120 učiteljev iz slovenskih osnovnih in srednjih šol predstavilo samostojne referate – primere dobre prakse razširjenega programa osnovne in srednje šole.

Mednarodna konferenca je bila zelo uspešna. Dan je minil v izmenjavi bogatih strokovnih izkušenj in prijateljskem ozračju. Udeleženci se domov vračamo obogateni z novimi idejami, ki jih bomo lahko s pridom uporabili pri svojem vzgojno-izobraževalnem delu.

OŠ Beltinci bo izdala tudi e-zbornik, v katerem bodo objavljeni vsi prispevki, ki so bili predstavljeni na konferenci.

Dostopnost