Skoči na glavno vsebino
(02) 541 31 00

1. septembra 1978 so učenci z delavci iz šolskega okoliša beltinske osnovne šole prvič vstopili v novo zgradbo – zgradbo, ki jo učenci obiskujejo še danes. Preselili so se iz gradu in “stare” šole, ki je stala ob cerkvi, ukinjene so bile vse podružnice, razen na Melincih.

Na dnevu druženja in ozaveščanja ob akciji Še zadnjič očistimo Slovenijo so 40-obletnico zgradbe OŠ Beltinci zaposleni skupaj z učenci in številnimi gosti praznovali danes, v soboto, 15. 9. 2018. Najprej je potekal delni kulturni dan: starejši učenci so ustvarjali po razredih,  mlajši pa so si ogledali lutkovno predstavo gledališča KU-KUC.

Zelo zanimiv je bil jubilejni štafetni tek: 40 učencev je teklo 4 kroge za 40 let zgradbe. Vsi prisotni pa so navijali.

Zatem pa so se učenci razvrstili po številnih delavnicah, kjer so tudi aktivno sodelovali. Zanimive so bile predstavitve hokeja na travi in rolerjih, igranje tenisa, mešanih trojk odbojke na mivki, med dvema ognjema, učenci so se preizkusili v igranju šaha in nogometa. Obiskali so nas planinci, dekleta, ki trenirajo  gimnastiko, zanimivo je bilo v delavnici, kjer so predstavili boks, tenis in ples,  izdelovali so rože iz krep papirja, z gasilci so vadili na poligonu. Knjižničarka je delila knjige, v kotičku EKO šole pa so se glede na to, da je ravno danes potekala akcija Še zadnjič očistimo Slovenijo, učenci seznanjali z eko vsebinami.

Bil je pravi jesenski dan: pisan, bogat, poln doživetij, ki jih še dolgo ne bomo pozabili.

Dostopnost