V četrtek, 11. 5. 2017, je v Beltincih na parkirišču za gostiščem Zvezda potekala Žogarija – tekmovanje v mini nogometu, spretnostnih igrah in kvizu znanja za učence pomurskih osnovnih šol. Poleg naše šole so se prireditve udeležile še OŠ Velika Polana, OŠ Veržej in OŠ Bistrica.

Naša šola je tekmovala z dvema ekipama. Prva ekipa je suvereno zmagala v kvalifikacijah in se nato borila za prvo mesto, druga ekipa pa je žal izpadla v kvalifikacijah. V tekmi za prvo mesto sicer ni šlo vse gladko, potrebne je bilo malo sreče pri nogometu in zmaga je bila naša. Drugo mesto je zasedla OŠ Velika Polana, tretje mesto OŠ Veržej in četrto mesto OŠ Bistrica.

Dogajanje so popestrili še plesni nastopi učenk OŠ Bistrica, OŠ Veržej in naših učenk 7. razreda. Jedli smo kruh s pašteto in se sladkali z bio palačinkami. Zabaval nas je vranček Franček, vrhunec vsega pa je bil obisk nogometašev NK Maribor Dare Vršič in Marwan Kabha.

Vzdušje je bilo enkratno in nepozabno, hvala vsem navijačem, ki ste nas prišli spodbujat, kajti tudi zaradi vas se nam je uspelo uvrstiti na državno tekmovanje.

Za prvo ekipo so tekmovali:
Mini nogomet 3. r.: Rafael Pavlin, Lan Kosi, Vid Rožman, Jure Hozjan, Mija Lipič in Teja Kuzma
Spretnostne igre 5. r.: Tijan Kosi, Klemen Zver, Marcel Stanko, Miha Smej, Živa Vidonja in Teja
Tkalec

Za drugo ekipo so tekmovali:
Mini nogomet 3. r.: Alen Holcman, Alen Marič, Jurij Granfol, Nik Maj Vučko, Kaja Močnik in Neva Šijanec
Spretnostne igre 5. r.: Patrik Legen, Tilen Kuzma, Sven Bobovec, Gaja Vinkovič, Špela Berden in Gal Vereš

V kvizu znanja so tekmovali: Maj Janža, Tilen Kovač in Neža Sraka, med profesorji pa se je potil
učitelj Janez.

Plesale so: Nikki Cipot, Anja Časar, Neža Sraka in Alya Maučec.

Koordinator: Janez Tratnjek
Mentorica: Vesna Godina

Dostopnost