Skoči na glavno vsebino
(02) 541 31 00

27. Nacionalni otroški parlament OTROCI IN NAČRTOVANJE PRIHODNOSTI

Letošnji otroški parlament je potekal na temo OTROCI IN NAČRTOVANJE PRIHODNOSTI.

Po razpravah v oddelčnih skupnostih so učenci predstavili svoje delo na Šolskem otroškem parlamentu (ŠOP) v mesecu decembru.

27. zasedanje Medšolskega otroškega parlamenta (MOP) je potekalo v mesecu februarju na OŠ Gornji Petrovci, katerega sta se udeležila Marko Rengeo iz 9. a in Lara Mesarič iz 9. c razreda. S svojim samozavestnim nastopom in argumentiranjem izjav sta požela bučen aplavz. Med osmimi predstavniki UE M. Sobota je bil za srečanje v Pomurski regiji izbran tudi Marko Rengeo.

V sredo, 22. 3. 2017, je bil v OŠ G. Radgona 13. Pomurski otroški parlament (POP), katerega so se udeležili predstavniki vseh pomurskih šol iz UE Lendava, Ljutomer, G. Radgona in M. Sobota. Marko je tudi tam odlično zastopal našo šolo.  Njegova predstavitev je navdušila vse prisotne. Za izvirnost, domiselnost in komunikativnost mu je čestital tudi predsednik Društva prijateljev mladine G. Radgona in ravnatelj OŠ G. Radona Dušan Zagorc. Marko je tudi delegiran kot eden od dveh predstavnikov Pomurja za 27. Nacionalni otroški  parlament v Ljubljani (NOP), ki bo v mesecu aprilu.

S koordinatorico Otroškega parlamenta za Pomurje in ravnateljico OŠ Stročja vas Matejo Leskovar Polanič potuje že v torek, 28. 3. 2017, na pripravljalni sestanek v Ljubljano.

Marku iskreno čestitamo  in mu želimo dober nastop ter konstruktivno razpravo na 27. Nacionalnem otroškem parlamentu v Ljubljani.

Nada Forjan

Dostopnost