Skoči na glavno vsebino
(02) 541 31 00

csm_Rastem_s_knjigo_logotip_679848d114

Rastem s knjigo je nacionalni projekt spodbujanja bralne kulture, ki ga izvaja Javna agencija za knjigo RS  v sodelovanju z Ministrstvom za kulturo, Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Pionirsko – centrom za mladinsko književnost in knjižničarstvo pri Mestni knjižnici Ljubljana (MKL), Zavodom RS za šolstvo, Združenjem splošnih knjižnic, s Sekcijo šolskih knjižnic pri ZBDS, z Društvom šolskih knjižničarjev Slovenije in Društvom slovenskih pisateljev.
Cilji projekta Rastem s knjigo so:
– spodbujanje dostopnosti kakovostnega in izvirnega slovenskega mladinskega leposlovja;
– promocija vrhunskih domačih ustvarjalcev mladinskega leposlovja;
– spodbujanje motivacije za branje pri šolarjih in njihovega obiskovanja splošnih knjižnic;
– motivacija založnikov k večjemu vključevanju sodobnih slovenskih piscev v založniške programe za mladino ter povečevanje deleža izdanega izvirnega slovenskega mladinskega leposlovja.  (Vir: http://www.jakrs.si/bralna-kultura/rastem-s-knjigo/, 2. 10. 2016)
Učenci sedmega razreda OŠ Beltinci so v četrtek, 29. 9. 2016, obiskali Pokrajinsko in študijsko knjižnico v Murski Soboti, kjer so z razlago knjižničarke Vesne Radovanovič spoznali njeno delovanje in organiziranost, se naučili orientirati v knjižnici in samostojno najti gradivo. Za darilo so prejeli knjigo pisatelja Vinka Möderndorferja Kit na plaži.

Cvetka Rengeo, šolska knjižničarka

rastem_s_knjigo

Dostopnost