Od 25. do 29. novembra 2015 sva se z ravnateljico šole Matejko Horvat udeležile srečanja ravnateljev, alumnijev in koordinatorjev PASCH-partnerskih šol v Münchnu.

Sedem let projekta PASCH: Preko 60 alumnijev, ravnateljev in koordinatorjev iz osmih držav vzhodne in srednje Evrope smo se v Münchnu ozrli nazaj na iniciativo in zadane naloge skupnega projekta. Še prav posebej smo se osredotočili na naše sedaj že bivše učence – alumnije, ki so prav zaradi projekta ostali v stiku z nemščino. Konference se je udeležil naš nekdanji učenec Gregor Horvat.
Za isto mizo smo se zbrali predstavniki Goethe Instituta, PASCH-alumniji, ravnatelji in koordinatorji šol z namenom, da bi na kreativen način razmislili o našem minulem delu. Petnajstmetersko tablo so hitro napolnile različne aktivnost, ki so se zgodile v letih med 2008 in 2015. Kljub skrbem okrog trenutnih političnih dogodkov v posameznih državah smo si bili enotni: naš pouk nemščine in projekt PASCH je zanimiv in privlačen, angažirani alumniji pa so nam pri tem lahko v veliko pomoč.

Lidija Pelcl Mes
Foto: Nelly Küfner

PASCHAlumniDirektorenkonferenzMunchen

Dostopnost