Fantje in dekleta iz 9. razreda, ki obiskujejo izbirni predmet RAZISKOVANJE DOMAČEGA KRAJA, in tisti od 7. do 9. razreda, ki so si izbrali predmet ZGODOVINA,  da bi ga nadgrajevali z dodatnim znanjem tudi izven pouka, so se z mentoricama Simono Vusič in Jelko Breznik v sredo, 11. 11. 2015, udeležili delavnic v Pokrajinskem muzeju v Murski Soboti, ki so potekale v okviru Dnevov evropske kulturne dediščine, ki letos poteka pod naslovom Praznovanja, častni pokrovitelj pa je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Izdelovali smo naprsne poročne šopke, ki so bili v preteklosti del poročnega obredja. S pomočjo žice, krep papirja, papirja in drugih pripomočkov ter naših spretnih prstkov so z veliko potrpljenja in dobre volje nastali lepi izdelki. Ustvarjali smo s pomočjo upokojenk, ki se v muzeju družijo vsak mesec v okviru ročnih del.

Medgeneracijsko sodelovanje nam je prineslo veliko dobre volje, medsebojnega spoštovanja in spoznavanja preteklosti.

Na delavnici smo spoznali tudi gospo Anico Crnkovič, ki prihaja iz Beltinec in je s svojimi izdelki že pomagala našim folklornikom ter se z njo dogovorili, da bomo z velikim veseljem sodelovali še z njo.

Jelka Breznik

ObiskVMuzeju

Dostopnost