Skoči na glavno vsebino
(02) 541 31 00

Fantje in dekleta iz 9. razreda, ki obiskujejo izbirni predmet RAZISKOVANJE DOMAČEGA KRAJA, in tisti od 7. do 9. razreda, ki so si izbrali predmet ZGODOVINA,  da bi ga nadgrajevali z dodatnim znanjem tudi izven pouka, so se z mentoricama Simono Vusič in Jelko Breznik v sredo, 11. 11. 2015, udeležili delavnic v Pokrajinskem muzeju v Murski Soboti, ki so potekale v okviru Dnevov evropske kulturne dediščine, ki letos poteka pod naslovom Praznovanja, častni pokrovitelj pa je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Izdelovali smo naprsne poročne šopke, ki so bili v preteklosti del poročnega obredja. S pomočjo žice, krep papirja, papirja in drugih pripomočkov ter naših spretnih prstkov so z veliko potrpljenja in dobre volje nastali lepi izdelki. Ustvarjali smo s pomočjo upokojenk, ki se v muzeju družijo vsak mesec v okviru ročnih del.

Medgeneracijsko sodelovanje nam je prineslo veliko dobre volje, medsebojnega spoštovanja in spoznavanja preteklosti.

Na delavnici smo spoznali tudi gospo Anico Crnkovič, ki prihaja iz Beltinec in je s svojimi izdelki že pomagala našim folklornikom ter se z njo dogovorili, da bomo z velikim veseljem sodelovali še z njo.

Jelka Breznik

ObiskVMuzeju

Dostopnost