Skoči na glavno vsebino
(02) 541 31 00

Letošnje poletne šole v naravi, ki je potekala od 8. do 12. junija 2015 v Baški na hrvaški obali, se je udeležilo 56 tretješolcev Osnovne šole Beltinci iz treh oddelkov. Učence smo spremljali trije razredniki in štirje učitelji – spremljevalci z licenco učenja plavanja.

Učenci so bili vseskozi zelo aktivni, saj so v petih dneh vsi opravili obvezni 20-urni tečaj plavanja. V sklopu tečaja so se naučili ali utrdili znanje plavanja v različnih tehnikah (prsno, kravl in hrbtno). Učitelji smo vseskozi vestno spremljali in spodbujali učenci ter se veselili njihovih plavalnih dosežkov.

V sklopu šole v naravi smo opravili tudi druge dejavnosti: pohode po Baški, si ogledali mestni akvarij, izdelali smo si razglednice, raziskovali živali in rastline ob in v plitvini morja, poslikavali majice z morskimi motivi ter spoznavali posebnosti primorske pokrajine.

Odpravili smo se tudi na izlet z ladjo do otoka Sv. Grgur, kjer smo se kopali na tamkajšnji plaži in si ogledali prav posebne jelenčke, ki so znamenitost tamkajšnjega otoka.

Imeli smo tudi čas za sprostitev in zabavo. Pripravili smo pester zabavni večer: Baška ima talent, kjer se je vsaka soba predstavila na izviren način, tričlanska komisija učiteljev pa je poskrbela za spodbudne in dobre želje za vsakega tekmovalca. Zadnji večer pa smo se vsi skupaj lično uredili in se v disku na prostem zavrteli v ritmih glasbe.

Čez cel teden nas je spremljalo vroče in mamljivo sonce ter toplo morje, zato smo tudi vse dneve izkoristili za kopanje in čofotanje v morju.

Polni lepih vtisov in nepozabnih doživetij smo se vrnili domov, v upanju, da ohranimo ta čudovito preživet teden v lepem spominu.

Matej Žalig

baska2

Dostopnost