Skoči na glavno vsebino
(02) 541 31 00

 

Tudi letos smo z učenci in učenkami drugega razreda odpravili na Pohorje, kjer smo opravili tri dneve dejavnosti. Tokrat smo čas od 19. 5. do 21. 5. 2014 preživeli v osrčju neokrnjene pohorske narave, pri Treh kraljih.
Novim izkušnjam naproti se je odpravilo 59 učencev skupaj s štirimi razredniki in enim učiteljem spremljevalcem. Učenci so se naučili veliko novega o pokrajini na Pohorju, spoznali in videli veliko zanimivosti.
Prvi dan smo se odpravili na pohod do Velikega vrha, ki je najvišji vrh na Bistriškem Pohorju in se vzpenja do nadmorske višine 1200 m. Vrh nudi čudovit razgled, od tam pa se spuščajo tudi zmajarji. Učenci so postali tudi pravi taborniki in se preizkusili v postavljanju taborniškega ognja. Spekli smo si tudi krompir, ki nam je slastno teknil.
Drugi dan nas je pot vodila do Črnega jezera in Osankarice. Učenci so ob jezeru previdno stopali, da ne bi zbudili Povodnega moža, ki prebiva v tem jezeru. Pomerili smo se v streljanju s pravim lokom, seveda pa smo ta dan namenili tudi drugim družabno-športnim igram na prostem, saj nas je spomladansko sonce prijetno grelo. Popoldan in večer sta nam popestrila tamkajšnji lovec in gospod Franček, ki sta nam predstavila pestrost živalskega in rastlinskega dela Pohorja. Gospod Franček je učenec skozi diapozitive popeljal v skrivnostni svet barvitih škratov, ki prebivajo na Pohorju. Učenci so bili že nestrpni, da bi jih videli, zato smo se zadnji dan našega druženja odpravili na pohod do partizanske bolnišnice Jesen. Pot nas je vodila po zelenem mahu, prečkali smo brvi čez več potokov in tu in tam se nam je zazdelo, da v daljavi, a nedaleč vstran od nas veselo poskakujejo škrati.
Ob slovesu smo si za spomin kupili majhne figurice škratkov, se poslovili od prijaznega osebja v hotelu Jakec in se polni novih doživetij in bogatih vtisov ter izkušenj, ki smo jih pridobili na Pohorju, vrnili srečno v Beltince.

Matej Žalig

 

Maj 2014_019

Dostopnost