1. dan tabora

Megla je še objemala Beltince, ko smo se z učenci zbrali na šolskem igrišču. Polni pričakovanj smo se podali na pot proti Olimju. Od tu vam sedaj sporočamo, da smo sem varno prispeli. Učenci so že nameščeni v sobe, veselje na obrazih je očitno. Kmalu začnemo z dejavnostmi.

Več utrinkov o dogodkih današnjega pa vam sporočimo zvečer.

Nina K.

 

Prvi dan tabora za nadarjene učence je za nami.
Učenki Petra (7. b) in Sanja (7. a)  sta povzeli dejavnosti 1. dne:

– OGLED LOKALNEGA ŽIVALSKEGA VRTA: »Pred namestitvijo smo si ogledali živalski vrt z okrasnimi  živalmi. Med temi so bili večinoma fazani in druge ptice podobne fazanom. Videli smo tudi lami, noja, vietnamsko-portugalsko svinjo …«

– PRIHOD V AMPARTMA, NAMESTITEV: »Ko smo prišli do apartmajev, kjer domujemo, so nam učitelji dali natančna navodila za vedenje in ključe za apartmaje. Vsaka soba ima tudi kapetana. Nato smo v učilnici ponovili pravila vedenja. Sledilo je kosilo, ki je bilo slastno.«

– MNEMOTEHNIKE: »Pri mnemotehnikah smo spoznali vrste spominov.« Spoznali smo tudi načine, kako si stvar lažje prikličemo v spomin. Naučili smo se različne vrste mnemotehnik in jih tudi praktično preizkusili. Ena izmed vrst mnemotehnike je akrostih. Oblikovali smo zanimive akrostihe za učenje planetov:

        •                               Moja Velika Zemlja Mi Je Sonce Ukradla Namenoma.
      •                               Moj Vlak Zamuja Minuto. Janov Sosed Upravlja Naslednje Postajališče.

 

– ŠPORT: košarka, nogomet

– KVIZ: Dan smo zaključili s kvizom po vzoru televizijskega kviza Male sive celice. Med nami je bil  tudi avtor knjižne uspešnice istoimenskega dela. Dobili smo polfinalni ekipi, ki se bosta jutri zvečer pomerili v finalu.

 

Tabor za nadarjene, Olimje, 1. dan

Dostopnost