Skoči na glavno vsebino
(02) 541 31 00

V petek, 5. 10. 2012, smo se učenci in učitelji tretjega razreda odpravili v bližnji gozd, kjer smo opravili naravoslovni dan » V gozdu«. V gozdu smo prisluhnili okolju, opazovali, vohali, tipali… Prepoznavali smo listavce in iglavce, primerjali liste med seboj in spoznavali plodove dreves. Pobližje smo se seznanili tudi s podrastjem v gozdu. Bilo je veliko gob, zato smo se pogovarjali tudi o nabiranju. Poudarili smo, da nabiramo le gobe, ki jih dobro poznamo. S seboj smo imeli tudi »metre« s katerim smo izmerili debelino najdebelejšega in najtanjšega debla v gozdu. Odtiskovali smo liste in jih primerjali med seboj. Tudi na gozdne živali nismo pozabili, saj jih je bilo v naši bližini moč opaziti nešteto.

Občudovali smo lepote gozda in uživali v jesenskih barvah. Obnovili smo gozdni bonton in ga upoštevali. Nabrali smo plodove, liste in nekaj gob s pomočjo katerih smo naredili razredno razstavo. S seboj smo imeli tudi poučne učne liste, na osnovi katerih smo reševali zabavne naloge v gozdu.

V gozdu je bilo zelo zanimivo in poučno. Skupaj smo ugotovili, da moramo naravo čuvati, saj bomo le tako imeli kaj od nje.

Učitelji tretjih razredov

Tretješolci v gozdu – 5. 10. 2012

 

Dostopnost